سلام خدمت همه ی دنبال کنندگان گرامی ببخشید یه مدت فعالیت های وبلاگ کم شده بود. بگذریم امروز با یه مقاله ی جدید درمورد بهترین میزکار های لینوکس  آماده کردم که میتونه خیلی مفید و جذاب باشه. همنطوره که لینوکسی ها میدونن اگه یه لینوکس ابونتو نصب کردید و از محیط کارش که گنومه خوشتون نمیاد لازم نیست توزیعتون رو عوض کنید برای لینوکس هزاران هزار محیط وجود داره مثل ویندوز نیست که فقط یکی باشه. برای مثال من از گنوم خوشم نمیاد میتونم kdeنصب کنم یا هر چیز دیگه و میتونید برای هر کاربر یه میزکار باشه مثلا میتونید چندتا میزکار داشته باشید وقتی هرکدوم از کاربرا وارد میشن یه میزکار باشه که همون موقع توی lock screenمیتونید انتخاب کنید که با کدوم محیط میخوایید کار کنید.

خب بریم سراغ بهترین میزکار های لینوکس یک نکته که باید بهش اشاره کنم اینکه این لیست هیچ ترتیب خاصی نداره.

 

1-KDE

خب طبق معمول KDE رو داریم.

از مزایای این محیط میتونیم به زیبا بودن،کاربر پسند بودن،مدرن بودن و البته قابلیت شخصی سازی زیاد و همچنین تعداد زیادی از نرم افزار های کاربردی که در هنگام نصب این محیط دسکتاپ به همراه اون نصب میشن و البته میتونیم از همین موضوع برای نقطه ی ضعف این میزکار اشاره کنیم چون حجم سنگینی داره و یه نقطه ی ضعف دیگه مشکل بودن کار با برخی قسمت های این میزکار هستش. اما درکل یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده ست و امتحان کردنش ضرر نداره اگه خوشتون نیومد میتونید اون رو حذف کنید و یکی دیگه نصب کیند.

برای نصب این میز کار کافیه که دستورات زیر رو توی ترمینال بزنید:

sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo apt update && sudo apt full-upgrade
sudo apt update && sudo apt install plasma-desktop

و همچنین یک توضیع از اوبنتو وجود داره که بصورت پیش فرض دارای این میزکاره به اسم Kubuntu دقیقا همون ابونتو با میزکار KDE.

 

2-MATE

, هنچنین MATE یک محیط کار مبتنی به gnome دو هستش این میزکار بیشتر برای اونایی که از میزکار gnome 3ناامید شدن و خوششون نمیاد. میتونیم این محیط رو ترکیبی از سنت و رگه های از مدرنیزه بودن تشبیه کرد.

عیبی که به چشم میاد توی این میزکار ظاهر قدیمی این میزکاره و همجین نقاط قوتش سبک و سریع بودن و قابلیت شخصی سازی بالا استفاده کرد و برای نصب این میزکار از دستورات زیر استفاده کنید:

sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo apt install ubuntu-mate-desktop

3-GNOME

گنوم بیشترین معروفیت رو در بین محیط های میزکار و میزکار داره و همینطور که میتونید بیشتر توزیع های معروف مثل اوبونتو و کالی بصورت پیش فرض این دستکتاپ رو دارن و همچنین دسکتاپ های معروفی مثل یونیتی و سینامونه و. بر پایه ی این دسکتاپ ساخته شدن. از نقاط قوت این دستکتاپ میتونیم به محیط گرافیکی زیبا و همچنین سازگاری با تاچ و البته قابلیت شخصی سازی بالا اشاره می کنم. و برای نقاط ضعف هم روی کامپیوتر های قدیمی و ضعبف خوب جواب نمیده چون بخاطر افکت هایی که داره یه سیستم نسبتا متوسط رو به ضغیف میخواد و هچنین وزن زیاد و منابع زیاد.

و برای نصب گنوم دستورات زیر رو بزنید و از این محیط زیبا استفاده کنید:

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update && sudo apt-get install gnome-shell ubuntu-gnome-desktop

3-CINNAMON

این محیط همنطور که گفتم بر پایه ی گنوم ۳ هستش. این توزیع رابط گرافیکیش شباهت زیادی به ویندوز ۱۰ داره و برای کاربرانی که تازه از ویندوز به لینوکس مهاجرت کردن گزینه ی خیلی مناسبیه این بخش های مختلف این محیط رو میتونید  شخصی سازی کنید مثل پنل ها،اپلت ها،تم و. همچنین این محیط نیز مثل محیط بالا داراری نرم افزار های پیش فرضه که بیشترشون از نظر من کاربرد های زیادی داره و میتونه گزینه ی مناسبی برای شروع کار با لینوکس باشه این محیط بطور پیش فرض بر روی لینوکس مینت نصب شده. محیط کاربر دوست، شخصی سازی بالا، screen lock فوق علاده زیبا از نقاط قوت اون و همچنین بعلت کوچک بودن ای ها با تاچ زیاد سازگار نیست و برای استفاده از این محیط کافیه دستورات زیر رو وارد کنید:

sudo add-apt-repository ppa:embrosyn/cinnamon
sudo apt update && sudo apt install cinnamon

 

و البته توجه داشته باشید که میتونید میزکار های بالا رو هم به دلخواه شخصی سازی کنید و به زیباییشون بی افزایید و البته به نظر من میزکار گنوم اگه شخصی سازی بشه خیلی بیشتر زیبا میشه مثلا میتونید محیط اون رو شبیه به محیط مک او اس (مال لپتاپ های اپل)کنید که با یه سرچ ساده پیدا میشه میتونید لاک اسکرین رو هم شبیه به مک کنید در کل میزکار زیبا و جالبیه.

من خودم از گنوم استفاده می کنم.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها